GOEDE DOEL

Het goede doel van de ZorgSpecialist loop is het Inloophuis Kennemerland.

Doel

Ruim één op de drie Nederlanders krijgt in de loop van het leven kanker. De confrontatie met het feit dat men kanker heeft is doorgaans een enorme schok. Niet alleen voor de patiënt, maar ook voor de naaste omgeving. De medische sector is primair gericht op het onderkennen en waar mogelijk, bestrijden van de fysieke ziektebeelden en symptomen. Als alle medische handelingen achter de rug zijn willen mensen het “gewone” leven weer oppakken. Pas dan blijkt hoe groot de impact van de ziekte is. Niets is meer vanzelfsprekend. Hoe verder leven met of na kanker?

Daarover praten kan in het Inloophuis. Inloophuis Kennemerland biedt een veilige en laagdrempelige plek voor (ex) kankerpatiënten en hun naasten. Ieder krijgt alle vrijheid om datgene te doen, te kiezen of te vragen waar op dat moment behoefte aan is.

Inloophuis3 Inloophuis-2-s

Aanbod

Na een intensieve voorbereiding met vele deskundige vrijwilligers en Esther Vink, ( directeur Zorgspecialist Santpoort en dagelijks bestuur IHK) als één van de initiatiefnemers heeft Inloophuis Kennemerland haar deuren geopend in mei 2012 in Santpoort. Al vele gasten hebben wij mogen ontvangen in ons huis, waar we door het aanbod van verschillende activiteiten mensen naar behoefte kunnen ondersteunen.

Zo vindt men hier o.a.: Lotgenotencontactgroep, yoga, het zingen voor je leven koor, een luisterend oor,  creatieve therapie, zwemmen onder begeleiding, Mindfulnesstraining, themabijeenkomsten i.s.m. het Kennemer Gasthuis, verwen- en informatiedagen ….

Maar ook: gewoon even niets doen, een kopje koffie drinken, op verhaal komen en wat kracht opdoen.

Ervaring van gasten

Marion: “Hoe zeer mensen ook proberen zich in te leven in de ziekte en de impact die het op je heeft, zij kunnen het niet weten. Dat kan gevoelens van eenzaamheid oproepen. In het Inloophuis ontmoet je mensen die, ieder op hun eigen manier, weten hoe het is om kanker te hebben (gehad). Er hoeft niet over gesproken te worden maar het helpt wel”. “Thuis ben ik patiënt tussen de gezonden en in het Inloophuis ben ik gewoon mijzelf tussen de (ex)patiënten”.

Lilian: “Tot op de dag van vandaag ben ik zo blij dat ik de stap heb gemaakt om bij het koor Zingen voor je Leven te gaan. Moe en uitgeput als gevolg van operatie, behandelingen en leren leven met kanker was er steeds weer het zingen. Zingen geeft KRACHT, ruimte aan emoties en nieuwe energie.

“Voor mij is het Inloophuis een onmisbaar deel van mijn herstel gebleken”.

Wil: “In het Inloophuis vind ik altijd een luisterend oor van een vrijwillige gastvrouw of -heer. Als je het even niet meer ziet zitten, kun je alles van je af praten en ga je met een goed gevoel weer naar huis. Samen activiteiten doen met lotgenoten doen geeft een goed gevoel en verbondenheid”.

Het geeft kracht om te merken dat je kan delen, mensen in de zelfde situatie en ervaringen te delen in een veilige omgeving”.

Rita: “Na regelmatige bezoeken aan het Inloophuis en het volgen van creatieve therapie kan ik weer op eigen benen staan. Een echte overwinning. Het Inloophuis is ook een UITLOOPHUIS!”

Organisatie

Stichting Inloophuis Kennemerland is lid van de IPSO (Instellingen Psychosociale Oncologie). Vele werkzaamheden worden verzorgd door (deskundige) vrijwilligers, voor een aantal activiteiten wordt er gewerkt met externe deskundigen. Er zijn twee parttime ( betaalde) coördinatoren aanwezig.

FINANCIELE STEUN

Het Inloophuis is geheel afhankelijk van sponsoren en donaties. Door Uw steun kunnen wij onze activiteiten en openingstijden in de toekomst uitbreiden en verdiepen, nieuwe vrijwilligers trainen en op deze manier onze gasten een goede, veilige en laagdrempelige plek blijven bieden.

13 mei 2018

Social Media

Volg ons op Facebook en Twitter voor alle actuele informatie. Pinterest voor foto’s en op Youtube voor films

zorglogo225