Zorgspecialist Loop wordt georganiseerd door SportSupport

10e editie Zorgspecialist Loop 2018 afgelast

By | Nieuws | No Comments

PERSBERICHT

De Zorgspecialist en SportSupport Kennemerland zijn genoodzaakt de 10e editie van De Zorgspecialist Loop, te houden op 13 mei aanstaande, af te gelasten. E.e.a. als gevolg van het niet beschikbaar zijn van de in de afgelopen edities gekozen thuisbasis, het IJmond stadion van voetbalvereniging Telstar.

Met de Fun Obstacle Kids Run, de Fun Obstacle Family Run en een mooi 5 en 10 km parcours is De Zorgspecialist Loop in de regio een gevestigd hardloopevenement voor het hele gezin. Het mogelijk bereiken van de play-offs van de Jupiler League heeft ertoe geleid dat Telstar het stadion als volledig onbeschikbaar heeft verklaard. De Zorgspecialist en SportSupport hebben hiermee geconfronteerd diverse mogelijkheden verkend en voorgelegd om alsnog in 2018 uitvoering te kunnen geven, helaas zonder het gewenste en gehoopte resultaat.  De organisatoren richten zich nu op een mooie nieuwe en daarmee 10e editie van de Zorgspecialist Loop in 2019.

Succesvolle editie van de ZorgSpecialist Loop

By | Nieuws | No Comments

Zondag 14 mei klonk voor de negende keer het startschot van de ZorgSpecialist Loop in het Rabobank IJmond Stadion.Met drie mooie afstanden, een deelnemers record, enthousiaste toeschouwers en het prachtige weer, was het wederom een groot succes.

De dag werd afgetrapt met een warming-up voor de kinderen. Iedereen ging los op de energieke danspasjes van Melina Knol van The Movement BSV Dance Centre. Daarna waren de kids klaar voor de Kids ObstacleRun, over zeven uitdagende luchtkussens. Alle kinderen deden keihard hun best om als snelste over de finish te gaan en kregen daarna een welverdiende medaille en een flesje water. De Liduinaschool uit Haarlem heeft de scholenbokaal gewonnen omdat zij met ruim tachtig kinderen hadden deelgenomen.

Om twaalf uur was de start van de 5 en 10 kilometer. Het mooie parcours door Velsen liep onder andere door landgoed Beeckestijn, waarbij de bomen voor een prettige verkoeling zorgden. De 5 kilometer werd bij de vrouwen gewonnen door Luca Reniers en bij de mannen was Chris Hensbergen de snelste. Deelnemers van de 10 kilometer maakten twee ronden van 5km en werden door de speaker groots onthaald. Miranda Rijsdijk van RSM kwam als eerste vrouw en Jim Rothweiler als eerste man over de eindstreep.

Nieuw dit jaar was het Family Ticket. Hiervoor kreeg je twee startnummers voor de Kids ObstacleRun en twee startnummers voor de 5 of 10 kilometer. Er was een prijs voor ‘de snelste familie van de ZorgSpecialist Loop’ en deze prijs is gewonnen door familie Mouwen Geuzebroek. Gefeliciteerd!

De organisatie van de ZorgSpecialist Loop bedankt alle deelnemers, bedrijven, partners, vrijwilligers en toeschouwers voor een geweldige dag met veel sportiviteit en gezelligheid. De ZorgSpecialist  Loop is de 2e loop uit het RSM Loopcircuit Poweredby Run2Day Haarlem. Alle zes lopen uit het Loopcircuit worden georganiseerd door SportSupport.

Foto warmingup kidsFoto lopers

 

Hardloop tips voor beginners

By | Nieuws | No Comments

Zou je graag willen beginnen met hardlopen, maar weet je niet zo goed hoe? Lees hieronder een aantal hardlooptips die je op gang kunnen helpen:

1. Voorkom blessures door vóór de loop een dynamische warming-up te doen en na de loop een statische cooling-down.
2. Las wandelpauzes in! Klinkt niet spannend, maar zo kun je het hardlopen in je eigen tempo opbouwen.
3. Bepaal van te voren waar je gaat lopen, zo kom je niet voor verassingen te staan.
4. Houdt je aan een trainingsschema. Klik op de link voor prettige schema’s die jou op weg helpen.
5. Plan vaste looptijden in de week in, zodat je in een ritme komt en het hardlopen beter vol kunt houden.
6. Breng variatie in je trainingen. Hierdoor voorkom je dat je het saai gaat vinden en blijft verbeteren.
7. Als laatste; doe altijd een dubbele knoop in je veters. Voorkomen is beter dan genezen.

Het team van de ZorgSpecialist Loop wenst je heel veel succes en hardloopplezier! Tot 14 mei!

Zorgspecialistloop in Velsen: ’Was gezellig onderweg’

By | Nieuws | No Comments

Doen zij mee, dan loopt de rest min of meer voor spek en bonen. Wedstrijdlopers Chris van Hensbergen en Jim Rothweiler domineren dit seizoen bijna alle wedstrijden waarin er een vijf, of een tien kilometer afstand op het programma staat. Ook gisteren tijdens de Zorgspecialist Loop waren beide heren het snelst van iedereen.

 

Het is deze zondagochtend razend druk op de hoofdtribune van het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid. Familieleden en vrienden van de deelnemers, schreeuwen de lopers naar de finish. Aangemoedigd door een enthousiaste speaker die tot in de verre omgeving van het stadion te horen moet zijn. Met kuiten zwart van de modder komen de lopers over de meet.

Als allereerste is daar, als zo vaak dit loopseizoen, Chris van Hensbergen. Van Hensbergen loopt de vijf kilometer in 16 minuten en 56 seconden. Of het inderdaad net zo makkelijk ging als het er uitzag? ,,Nou, het was best benauwd onderweg”, zegt de loper terwijl hij even op adem komt op de hoofdtribune. ,,Met name in het bos was het best zwaar om te lopen. Maar verder ging het inderdaad heel goed. Ik heb het prima naar m’n zin gehad onderweg.”

Drassige route

Het parcours dat de deelnemers moeten lopen begint en eindigt in het Rabobank IJmond Stadion. Vanuit het stadion vertrekken de lopers over de Van Tuyllweg richting de Parkweg. Van daaruit gaan ze via de Driehuizerkerkweg park Velsersbeek in.

Over de drassige, natte paden door het bos, komen de lopers na een kleine omweg wederom uit op de Driehuizerkerkweg. Via de Waterloolaan en de Minister van Houtenlaan komen de deelnemers weer uit bij het stadion. Een rondje dat precies vijf kilometer lang is. Voor de tien-kilometer-lopers is de route hetzelfde, alleen lopen zij het parcours twee keer.

Terwijl Van Hensbergen op adem is gekomen, komt zijn ploeggenoot van Jaspers Running Team, Jim Rothweiler, over de finish. Dat Rothweiler zou winnen was te verwachten, aangezien hij halverwege al ver aan kop lag. Aan het begin van de race heeft hij lange tijd samengelopen met zijn ploeggenoot Van Hensbergen.

,,Het was best gezellig onderweg”, zegt Rothweiler terwijl hij de felicitaties van andere lopers in ontvangst neemt. ,,Ik heb heel lang samen met Chris kunnen lopen. We hebben deze race benaderd als een soort trainingswedstrijd. Het paste perfect in ons trainingsschema. Was deze wedstrijd er niet geweest, dan hadden we nu op de baan getraind.” Rothweiler had slechts 34 minuten en 1 seconde nodig om als eerste over de streep te komen.

Complimenten

Beide winnaars hadden na afloop complimenten voor de organisatie. ,,Vergeleken met andere ’lopen’, is dit natuurlijk gaaf”, vervolgt Rothweiler. ,,Er stonden veel mensen langs de kant. En zo’n enthousiaste speaker bij de finish geeft sfeer.”

Op de vijf kilometer was bij de vrouwen Kirsten Jochems het snelst. Jochems liep in 21 minuten en 35 seconden naar de overwinning toe. Esther Koning was over tien kilometer de snelste vrouw. Zij voltooide de route in 42 minuten en 50 seconden.

 

BRON: Haarlem Dagblad

Jij doet toch ook mee?

By | Nieuws | No Comments

Op zondag 22 mei is het zover. Alweer de 8e editie van de ZorgSpecialist Loop met start en finish in het Rabobank IJmond Stadion. En dit jaar met een extra hoog fun gehalte want voor de kinderen is er voor het eerst een super coole Kids Obstacle / Freerun. Kinderen worden uitgedaagd op behendigheid, snelheid en stabiliteit. Ze moeten verschillende hindernissen trotseren en door gaten kruipen, zich door rollen heenwurmen, van hoogtes springen, klauteren, rennen, kruipen en dat over een afstand van ongeveer 1 km. Een super toffe KidsRun voor kinderen vanaf 6 jaar. Daarnaast staat er nog een heel fundorp klaar voor de kinderen waar ze zich verder kunnen uitleven en lekker kunnen spelen en springen.

En natuurlijk wordt er bij de ZorgSpecialist Loop gestart voor de 5 en 10 km. Dit kan je als individuele loper doen of je kan er voor kiezen om samen met je collega’s aan de bedrijvenloop mee te doen. Jessica Gerretsen, 34 jaar, is al 8 jaar een fanatieke hardloopster. Ze woont in Velserbroek en vindt het heerlijk om aan deze regionale loop mee te doen. “Omdat de loop kleinschalig is heb je de ruimte, en hierdoor is hij uitermate geschikt om lekker snel te lopen om je persoonlijke record te verbreken. En wat ook ontzettend fijn is, is dat er vrienden en kennissen langs het parcours staan om je aan te moedigen. Daar krijg je altijd weer even een extra boost van.”

Hans Molenaar, 49 jaar uit Velserbroek heeft deze loop de afgelopen drie jaar meegedaan en kan deze ervaring zeker aanbevelen. “Het heeft ‘iets’ om te starten en finishen in het stadion, de hele sfeer, de gezelligheid en iedereen blijft langer hangen. Dit komt ook omdat er veel leuke activiteiten voor kinderen zijn zoals springkussens. Dus echt een aanrader voor de hele familie.” Moreno Hegeman, 26 jaar uit Haarlem heeft hem vorig jaar voor het eerst gelopen. “Het is me goed bevallen. Je bent er zo vanuit Haarlem en er zijn uitstekende parkeer faciliteiten. De sfeer in het stadion is echt uniek. Het geeft je een goed gevoel om daar te lopen.

Dus wacht niet langer en kies, net zoals Jessica, Hans en Moreno, voor de ZorgSpecialist Loop op zondag 22 mei. En maak er samen met je gezin een sportieve dag en kom met zijn allen naar het Stadion om mee te lopen of de lopers aan te moedigen.

 

Korting voor kinderen uit Velsen

By | Geen categorie | No Comments

Speciaal voor kinderen uit Velsen biedt de ZorgSpecialist Loop, in samenwerking met JeugdSportPas Velsen, een aantal trainingsmomenten aan bij Atletiek Vereniging Suomi. Met een training op 10 mei en één training op 17 mei kunnen zij goed voorbereid van start gaan. Daarnaast is er nog een extra training op 24 en op 31 mei om nóg beter te worden in Obstacle/FreeRun.

Kinderen kunnen zich opgeven via www.jeugdsportpas.nl/velsen. De kosten voor deze vier lessen inclusief een startnummer voor de Kids Obstacle/FreeRun is in totaal €7,50.

Scholen uit Velsen hebben een JSP brochure ontvangen met daarbij een inschrijfformulier voor de Kids Obstacle/FreeRun. Dankzij een subsidie van de gemeente Velsen mogen de kinderen deelnemen voor maar €2,- in plaats van €4,-. Dit kan door het inschrijfformulier en deelnemersbijdrage in te leveren bij de (sport)docent/buurtsportcoach die vermeld staat op het formulier. Dit formulier moet vóór 10 mei ingeleverd zijn.

Zo’n sfeer in het stadion is uniek!

By | Nieuws | No Comments

Het is toch echt fantastisch om te finishen met een hardloopwedstrijd in een stadion. Dat vinden Hans en Moreno die beide al een keer meegedaan hebben aan de ZorgSpecialist Loop. Ook dit jaar doen ze mee en gaan de 10 km lopen op zondag 22 mei.

Hans Molenaar, 49 jaar uit Velserbroek heeft deze loop de afgelopen drie jaar meegedaan en kan deze ervaring zeker aanbevelen. “Het heeft ‘iets’ om te starten en finishen in het stadion, de hele sfeer, de gezelligheid en iedereen blijft langer hangen. Dit komt ook omdat er veel leuke activiteiten voor kinderen zijn zoals springkussens. Dus echt een aanrader voor de hele familie.”

Moreno Hegeman, 26 jaar uit Haarlem heeft hem vorig jaar voor het eerst gelopen. “Het is me goed bevallen. Je bent er zo vanuit Haarlem en er zijn uitstekende parkeerfaciliteiten. De sfeer in het stadion is echt uniek. Het geeft je een goed gevoel om daar te lopen. Daarnaast vind ik het parcours heerlijk om te lopen, er is van alles te zien. Je gaat een stuk door een bos, door de woonwijk en langs het kanaal.”foto Hans

Hans vindt het een mooie overzichtelijke loop, niet te groot en een bijkomend voordeel is dat het tijdens de ZorgSpecialist Loop nog altijd prachtig lente weer is geweest. Volgens Moreno zeer zeker de moeite waard, omdat je lekker je eigen tempo kan lopen. Hans beaamt dit want hij heeft hier zijn record genoteerd namelijk 48.30 op de 10 km.

Dus wacht niet langer en kies, net zoals Hans en Moreno, voor de ZorgSpecialist Loop op zondag 22 mei. En maak er samen met je gezin een sportieve dag van. Dit jaar is er voor kinderen een super leuke Kids Obstacle Run.

Wacht niet langer en schrijf je vandaag nog in!

 

 

Na inspanning komt ontspanning…

By | Geen categorie | No Comments

Als jij je inschrijft voor de ZorgSpecialist Loop dan krijg je een heerlijk dagje wellness cadeau bij de Zwaluwhoeve of Elysium t.w.v. €32,50.

Na het lopen van de 5 of 10 kilometer, lekker bijkomen en ontspannen in een van de vele sauna’s, baden en relaxruimtes en de ruimte tuin. En natuurlijk lekker genieten van een heerlijk kopje koffie of thee in een van de mooie restaurants. Gun je spieren de welverdiende rust dat zorgt voor een snel herstel.

Je ontvangt de voucher bij het ophalen van je startnummer. Reserveren is verplicht.

De voucher is geldig van 9 mei t/m 31 augustus 2016.
Exclusief €1,95 reserveringskosten en €1,95 toeslag op de vrijdag, zaterdag en zondag en badkledingdag.

Ontdek tijdens het lopen hoe mooi het hier is!

By | Nieuws | No Comments

Op 22 mei is het weer zover, dan klinkt voor de achtste keer het startschot in het Telstar Stadion voor de ZorgSpecialist Loop. Een loop die je zeker een keer meegedaan moet hebben.

Jessica Gerretsen, 34 jaar, is al 8 jaar een fanatieke hardloopster. Ze woont in Velserbroek en vindt het heerlijk om aan deze regionale loop mee te doen. “Lekker op de fiets naar de start, dus onderweg doe je al de warming-up, je parkeert je fiets en hoppa je gaat rennen. Het is ook een erg prettig parcours. Eerst loop je door de wijk richting het kanaal en het pontje, daarna gaat de route om een heel schattig parkje en dan weer richting het stadion. Omdat de loop kleinschalig is heb je de ruimte, en hierdoor is hij uitermate geschikt om lekker snel te lopen om je persoonlijke record te verbreken. En wat ook ontzettend fijn is, is dat er vrienden en kennissen langs het parcours staan om je aan te moedigen. Daar krijg je altijd weer even een extra boost van.”

Ze zou deze loop bij iedereen aanbevelen. “Wij wonen in een prachtige en veelzijdige regio. En er is gelukkig een flink aanbod aan lokale lopen op verschillende parcoursen en met verschillende afstanden. Voor iedereen is er wel een leuke uitdaging te vinden! Om te beginnen dus op 22 mei in Velsen!”

De ZorgSpecialist is een van de lopen van het Loopcircuit. Doe je mee aan 4 van de 5 lopen uit het Loopcircuit dan krijg je een leuke attentie van Run2Day.

Dus wacht niet langer en schrijf je in voor de ZorgSpecialist Loop, een kleinschalige loop in Velsen. En ontdek hoe mooi dit gebied is.

Verenigingsbokaal 

By | Geen categorie, Nieuws | No Comments

Een van de afstanden is de Familyrun van 1,5 km waar u met de gehele vereniging aan deel kan nemen. Aan deze Familyrun is de prestigieuze Verenigingsbokaal gekoppeld. Door met het grootste aantal deelnemers (leden) mee te lopen kunnen jullie als vereniging de 1ste Velsense Verenigingsbokaal in de wacht slepen. De winnaar van de Verenigingsbokaal mag daarnaast met de deelgenomen deelnemers de eerste thuis wedstrijd van het seizoen van SC Telstar bijwonen.